Anouk van den Bergh

Woonplaats: Maasbracht

Anouk van den Bergh

Mijn naam is Anouk van den Bergh, geboren in 1999 en al mijn hele leven woonachtig op de Stevensweerterweg in Maasbracht. Hier woon ik met mijn ouders, mijn twee oudere zussen zijn inmiddels al het huis uit. Aangezien pap van Stevensweert is, was ik vroeger vaak bij opa en oma op ‘het eiland’ te vinden. Ook liep ik als kleuter met de carnaval al mee met de optocht in Stevensweert, ook nu ben ik nog altijd een carnavalsvierder. Van kleins af aan heb ik altijd gesport, eerst bij de turnclub s.v. Atalanta en daarna bij de badmintonclub in Maasbracht. Sporten is dan ook nog steeds een grote hobby.

Zowel binnen als buiten de gemeente probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zo ben ik op donderdagavond te vinden bij Stichting Wetswinkel in Landgraaf, waar ik op vrijwillige basis juridisch advies geef aan de inwoners van Landgraaf en omstreken. Ook ben ik sinds enkele jaren leiding bij groep 5 en 6 bij kindervakantiewerk in Maasbracht. Hier probeer ik de kinderen een leuke week te bezorgen die ze niet snel zullen vergeten.

Op de middelbare school is mijn interesse voor de politiek ontstaan. Hierdoor ben ik dan ook in 2018 rechten gaan studeren aan de universiteit van Maastricht. Momenteel zit ik alweer in het laatste jaar van de master Staats- en Bestuursrecht. Tijdens de landelijke verkiezingen in 2021 heb ik op het stembureau op basisschool ’t Breerke meegeholpen als stembureaulid. Hierna ben ik door Lokaal Belang benaderd om lid te worden en vervolgens ook om op de lijst te staan. Dit vond ik natuurlijk een enorm leuke kans om iets bij te dragen aan de toekomst van de gemeente Maasgouw.