Greet Hilbrink

Woonplaats: Maasbracht
g.hilbrink@gemeentemaasgouw.nl

Greet Hilbrink

Greet Hilbrink geboren in Leeuwarden in 1948 getrouwd met Wander en sinds 1976 woonachtig in Maasbracht.We hebben samen 4 kinderen en 10 kleinkinderen. Vanaf de middelbare school heb ik een MBO opleiding gevolgd in de zorgsector en heb daar in Hengelo ook in gewerkt. Nadat we getrouwd zijn in ‘67 zijn we in ’70 naar de Marinestad Den Helder verhuisd. Waar je brood is, daar is je vaderland en dit gold dan voor mijn man Wander. Zelf heb ik toen jaren geen betaalde baan meer gehad en bleef thuis bij de kinderen. Heb wel veel vrijwilligers werk gedaan met name in de protestante kerk van Den Helder. Dit ook later in Maasbracht  waar we sinds 1976 wonen. In 1994 ben ik in de gemeente raad gekozen. Eerst voor de Gemeente Maasbracht wat later is opgegaan in de Gemeente Maasgouw. In Maasbracht was het Democraten Maasbracht en wij zijn later na de fusie in 2007 onder de naam Lokaal Belang door gegaan. Een fijne Partij waar het goed/ prettig werken is met 8  raadsleden en 2 wethouders.

Naast het raadslid zijn, heb ik een opleiding gevolgd bij het Humanistisch verbond voor spreekster bij begrafenissen en crematies. Later ben ik voor mijzelf begonnen in die branche onder de naam Ter-Herinnering. Daarnaast heb ik 20 jaar bij Plus Schulpen gewerkt. Buiten het raadslid zijn om, ben ik vrijwilligster bij de kledingbank in Maasbracht geworden en wel bij de uitgifte. Dit houdt in dat ik de mensen (gezinnen) die een verwijzing hebben via instanties, mag helpen een compleet kledingpakket uit te zoeken zowel voor de winter als voor de zomer. En ook kleding voor bijzondere momenten zoals doop, communie, trouw en rouw en alles wat er tussen zit. Denk daarbij aan feestelijke kleding zoals voor het carnaval, maar ook kleding voor sollicitatiegesprekken en/of werkkleding en werkschoenen. Ik ben nog steeds werkzaam bij de kledingbank. Ook op dit moment ben ik nog steeds betrokken bij het vluchtelingen werk in Maasgouw, al staat het nu op een laag pitje in verband met de corona. Inmiddels kunt u mij vinden in de winkel van Thei Maassen Bouw en Winkel in Maasbracht Beek.{in het pand van de voormalige Boerenbond} Elke week op woensdag ben ik daar en mag daar klanten helpen en ontmoet daardoor ook veel leuke mensen uit Maasgouw, en uit de hele regio, wat ik zelf ook heel leuk vind  natuurlijk! Misschien is dit wel een van de redenen, dat ik nog steeds politiek actief wil zijn, ik ben een mensen mens en luister graag wat u als inwoner bezig houdt om daardoor iets meer te kunnen betekenen voor de dorpsgenoten van Maasgouw.

Als raadslid voel ik mij het best op de plek bij het SOCIAAL DOMEIN, en heb dan ook in al de afgelopen jaren zitting gehad met name in deze werkgroep. Samen met mijn collega’s van Lokaal Belang sta ik nog steeds en opnieuw………..

 GRAAG TOT UW DIENST.