Miriam van Herten

Woonplaats: Beegden
m.vanherten@gemeentemaasgouw.nl

Miriam van Herten

Ik ben Miriam Schlössels en gehuwd met Tom van Herten. Ik ben geboren in Sittard en opgegroeid in Einighausen binnen de huidige gemeente Sittard – Geleen.
In 1995 zijn we verhuisd naar Beegden, één van onze kernen binnen de huidige gemeente Maasgouw.

Samen hebben we drie volwassen kinderen, die al dan niet met hun partner, binnen onze mooie gemeente Maasgouw wonen en dan wel in Beegden.
Sinds 1985 werkzaam binnen Stichting Pergamijn te Sittard, waar ik inmiddels diverse functies heb bekleed van vakman administratie, als salarisadministrateur binnen de zorg en binnen mijn huidige functie als functioneel applicatiebeheerder van diverse applicaties binnen de zorg. Daarnaast heb ik nog een administratieve functie uitgeoefend binnen een ROC.

Maatschappelijk ben ik nauw betrokken binnen diverse verenigingen, zowel binnen de kern van Beegden als buiten. Zo ben ik al decennia lang bestuurslid van de EHBO vereniging in Horn en mede oprichter van de goede doelen collecte binnen Beegden.
Cultuur heb ik hoog in het vaandel staan. Of het nu de harmonie, de fanfare of de schutterij etc. is. Deze verenigingen zijn een grote drijfkracht binnen de gemeenschap. Dit komt doordat muziek als een rode draad door mijn leven loopt. Zo speelde ik vroeger het orgel tijdens de missen in de kerk en begeleide ik muzikaal het kinderkoor te Beegden en het dameskoor in Nieuwstadt. Daarnaast wandel ik graag en trek er met mijn motorfiets op uit.

Sinds 2018 ben ik raadslid voor Lokaal Belang binnen onze gemeente. Ik vind het belangrijk dat onze gemeente aantrekkelijk is en blijft om er in de breedste zin veilig en met plezier te wonen. Hiervoor zijn en worden er raadsbesluiten genomen die altijd langs de kernwaarden van onze maatschappij en onze gemeente tegen het licht worden gehouden. Zo vind ik het een voordeel dat wij als lokale partij niet gebonden zijn. Daar waar politieke partijen binnen onze gemeente zich dienen te conformeren aan landelijke partij-afspraken die voor ons op lokaal gemeenteniveau niet in balans zijn, doen en kunnen wij frank en vrij beslissingen nemen.

Dicht bij de burgers van onze gemeente staan, een luisterend oor te hebben en laagdrempelig benaderbaar te zijn, zijn voor mij de kernwaarden welke ik belangrijk vind.