Roy Maassen

Woonplaats: Ohé en Laak

Roy Maassen

Roy Maassen, 46 jaar getrouwd en woonachtig in Ohé en Laak. Samen met mijn echtgenote Janet zijn wij gelukkig met drie kinderen, Myrthe 12 jaar, Fréderique 10 jaar en onze Xavier 9 jaar.  Na mijn studie aan de Hoge Hotelschool te Maastricht ben ik door toeval in de financiële sector terecht gekomen. In die tijd ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in achtereenvolgens Wessem, Heel, Beegden en Thorn en vervolgens ben ik in het zuiden van Limburg terecht gekomen. Na een carrière van ruim 22 jaar bij de Rabobank heb ik in 2020 de switch gemaakt naar een sterk groeiende assurantie en hypotheken organisatie, zekerheuts genaamd, in het zuiden van Limburg. De reden voor deze verandering was dat ik lokale aanwezigheid, persoonlijke klant bediening en mee mogen sturen binnen een organisatie erg belangrijk vind. In mijn huidige functie als operationeel manager geef ik sturing aan, en ben ik coach van 25 medewerkers.

Binnen de gemeenschap van Ohé en Laak ben ik naast spelend lid bij harmonie St. Caecilia ook vice voorzitter en neem ik deel aan diverse commissies. Graag neem ik samen met het bestuur het initiatief voor het organiseren van mooie evenementen om de leefbaarheid en de cohesie in de gemeenschap te stimuleren. Ik ben van mening dat je alleen samen een gemeenschap kunt maken. Samen is meer dan het resultaat van een aantal individuen. Je kunt wel langs de kant blijven staan en denken waarom gebeurt er niet meer voor de burgers of zelf het initiatief nemen om samen mooie momenten te realiseren. Verder ben ik binnen de gemeente Maasgouw actief als aanspreekpunt voor de Maasgouwse muziekverenigingen en penningmeester bij Stichting Myouthic in Thorn. Verder ben ik penningmeester bij Stichting Myouthic in Thorn. Muziek in het algemeen en de blaasmuziek in het bijzonder zit diep geworteld in onze Maasgouwse gemeente. Al jaren presteren de vele verenigingen op top niveau en nog belangrijker zorgen zij voor een beter welzijn voor de burgers in onze gemeente.

Recentelijk werd ik benaderd door meerdere politieke partijen voor mijn interesse in de politiek. Daarbij heb ik na diverse gesprekken bewust voor Lokaal Belang gekozen. Lokaal Belang zegt het al, de verbinding maken tussen de inwoners van alle kernen van de gemeente en hun geluid optimaal naar voren brengen, daar voel ik mij het beste thuis. Niet gehinderd door een landelijk programma maar luisteren wat er leeft onder de inwoners van Maasgouw.