Sjors Blomen

Woonplaats: Thorn
s.blomen@gemeentemaasgouw.nl

Sjors Blomen

Mijn naam is Sjors Blomen (1985) en kom uit Thorn. Mijn vrouw Niki en ik hebben twee dochters en een zoon. Het is mijn wens dat mijn kinderen in onze gemeente met evenveel plezier en mogelijkheden opgroeien zoals ook ik dat heb kunnen doen en ik zal er als trots inwoner én vader dan ook alles aan doen om onze dorpen leefbaar en aantrekkelijk te houden.

Binnen het Thornse verenigingsleven draag ik mijn steentje bij als het aankomt op creatieve inbreng bij, met name, VV De Geitebuk waar ik naast schrijven voor Vastelaovesgezèt en (kinjer)boerebroelóf ook met regelmaat op het podium sta om het één en ander te presenteren of om op te treden. Als trotse Aod Prins vind ik het belangrijk om bij te dragen de vereniging te steunen en het sjoeanste fieëst voor iedereen mogelijk te blijven maken.

In mijn professionele leven ben ik overwegend werkzaam geweest in functies die de brug vormen tussen R&D en Productie in biotechnologische en High Tech bedrijven (o.a. Philips en ASML). Daarvoor heb ik de studies Bsc Moleculaire Levenswetenschappen  en MSc Bio-Elektronica & Nanotechnologie succesvol afgerond. Het is niet meteen de meest veelvoorkomende combinatie: wetenschap en politiek maar daarom juist zo nodig. Want zijn de juridische en maatschappelijke aspecten van dossiers als hoogwater, energietransitie, woningbouw, cybersecurity en zelfs de coronacrisis van groot belang, het zijn toch vooral cijfermatige en modelgebaseerde vraagstukken.

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ben ik door Lokaal Belang benaderd om op de lijst te komen staan en ben ik vanaf plaats 11 met voorkeursstemmen in de raad gekomen. Het raadswerk heb ik 8 jaar gedaan en vond ik ontzettend mooi en bovendien oprecht een eer om te mogen vervullen. Tijdens mijn raadslidmaatschap was ik ook fractievoorzitter (2020-2022), voorzitter van de commissie (2018-2022) en lid van de rekenkamercommissie Maasgouw – Roerdalen (2015-2021).

Sinds mei 2022 ben ik wethouder met in mijn portefeuille o.a. Natuur, Afval, Beheer Openbare Ruimte en Toerisme. Net zoals het raadswerk geniet ik van het wethouderschap. Ondanks de drukke agenda die het samen met mijn jonge gezin met zich meebrengt haal ik energie uit het gemeentewerk. Buiten mijn portefeuille gaan mijn interesses binnen de politiek vooral uit naar verenigingen, woningbouw en onze jeugd. Het is de leefbaarheid van onze dorpen die de aandacht nodig hebben.

Die leefbaarheid in kleine kernen staat juist onder druk. Mensen zijn blij als ze na een drukke werkdag even tijd voor zichzelf hebben, bovendien is het leven steeds duurder, tegelijkertijd verlangen we allemaal naar de gezelligheid van een buurtsuper, een vereniging en een kroeg… maar die hebben wel juist de aanloop van inwoners of bezoekers nodig. Als wethouder probeer ik de gemeente het verschil te laten maken waar dat kan. Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis blijven voelen in het dorp waar ze zijn opgegroeid en/of wonen en dat gemeenschappen intact blijven, terwijl we wel blijven ontwikkelen. Niemand hoeft bij mij aan te komen met dat het hier “vergrijst”, dat bepalen we zelf wel. Om mij heen zie ik dat iedereen dolgraag in Maasgouw woont of wil wonen, dus dat moeten we mogelijk blijven maken.

Het is mijn vaste overtuiging dat we ook voor de komende periode weer een geweldige groep mensen hebben die voor Maasgouw het beste kunnen bereiken doordat ze in hun dorp betrokken zijn en weten wat er speelt. Het mooie aan een partij als Lokaal Belang is dat er volop ruimte is om voor onze burgers het beste na te streven en daarbij eigen inzichten te gebruiken, wij hoeven daarvoor niet te luisteren naar wat vanuit Den Haag wordt voorgekauwd door een moederpartij.

Stem daarom Lokaal Belang, betrokken en betrouwbaar!