Sonja van Drenth

Woonplaats: Wessem
sonjadrenth@ziggo.nl

Sonja Drenth

Mijn naam is Sonja Drenth, 53 en getrouwd met Joost Drenth en wij wonen in Wessem, samen met onze twee (bonus)zonen van 22 en 24 jaar.

Vanuit Brunssum ben ik 18 jaar geleden in Wessem komen wonen, omdat Joost een echte Wessemmer is en omdat een schipper nu eenmaal dicht bij water moet wonen. Voor mij was dat een hele omschakeling vanuit een redelijk grote stad naar een dorp. Het heeft enkele jaren geduurd, voordat ik me op mijn plek voelde en Wessem als mijn thuis ben gaan zien.

Ik ben geboren in Stein op 15 maart 1968 en via Sittard ben ik in 1973 terecht gekomen in Brunssum.

Gedurende 3 jaar heb ik hier een café geëxploiteerd en tegelijkertijd gewerkt als cateringmanager bij Sodexho.  Verder heb ik  gewerkt als accountmanager bij Unilever. ik bezocht bezocht horecazaken in Limburg,  Brabant en Gelderland om de producten van Unilever te verkopen.

Uiteindelijk ben ik 15 jaar geleden in het onderwijs terecht gekomen. Gestart als onderwijsassistent en sinds 6 jaar als docent Zorg en Welzijn en momenteel ook 2 dagen per week decaan.

Ik heb de 2e graads lerarenopleidingen Pedagogiek en Gezondheidzorg en Welzijn afgerond. Verder ben ik geschoold om stagiaires te begeleiden. Ik ben coach (mentor) van een 4e jaars basisklas (VMBO). De leerlingen hebben veel sturing en begeleiding nodig. Dat is het liefste wat ik doe. Samen met de leerling en ouders bekijken hoe we op een goede manier richting het examen kunnen gaan en uiteindelijk dat diploma kunnen uitreiken.

Het onderwijs is iedere dag anders. Ik vind dat politiek bedrijven hierop lijkt, dit is ook iedere dag anders.

In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, daimond painten, shoppen, uit eten en studeren. Momenteel ben ik bezig met een opleiding tot Wedding planner.  Ook voor mijn werk volg  ik regelmatig cursussen om bij te blijven.

In de aanloop naar de verkiezingen hoop ik met veel inwoners van Maasgouw te kunnen sparren, om te horen, wat er leeft onder de inwoners en hoe kan ik me op een goede manier hiervoor inzetten. Ik hoor dit graag van jullie. Spreek mij aan, bel of mail me. Ik ben betrokken en betrouwbaar en zal me met volle overtuiging inzetten  voor de toekomst van Maasgouw en haar inwoners.

Ik ben te bereiken op telefoonnummer: 0610748115 en via sonjadrenth@ziggo.nl

Tot gauw.

Groetjes,

Sonja Drenth