Sylvano Oosterwaal

Woonplaats: Maasbracht
s.oosterwaal@gemeentemaasgouw.nl

Sylvano Oosterwaal

Sylvano Oosterwaal, 28 jaar oud en woonachtig in Maasbracht. Mijn vrouw Sharona en ik zijn in oktober 2021 trotse ouders geworden van onze dochter Joan.

Sinds mijn studies Jurdisch medewerker en Social Work ben ik professioneel hulpverlener in de zorg sector (Groepsbegeleider bij Daelzicht Roermond). Naast Daelzicht werk ik ook als ZZP’er als verkoper van ergonomische kantoormeubelen.

Op zaterdag en zondag trap ik een voetbal, bij zowel FC Maasgouw 3 als bij MBC ’13 zaalteam 3.

Naast mijn hobby’s heb ik mij de afgelopen 1,5 jaar bezig gehouden met het tot stand komen van de natuurspeeltuin op de ervenweg in Maasbracht. Dat als het allemaal gaat zoals gepland, in april 2022 te gebruiken is voor kinderen, een plek waar speelgelegenheid is gecreëerd voor kinderen door natuur te gebruiken.

Alweer bijna 4 jaar geleden ben ik op voorkeursstemmen erin gekomen, waarvan de laatste twee jaar actief bij Lokaal belang. Een partij die beter bij mijn standpunten en actieve houding past.

Mijn interesse binnen de politiek gaan uit naar jeugd, woningbouw, armoede, de zorg voor elkaar en met elkaar. Mijn laatste onderwerp moet ik misschien even uitleggen. Hierin wordt bedoeld de ondersteuningsmogelijkheden die worden geboden door de gemeente voor de burgers, maar ook de zorg voor inwoners als ze iets willen organiseren of willen communiceren met de gemeente.

Dat laatste is in mijn ogen een van de belangrijkste punten dat er is. Zo kunnen dorpen hun tradities blijven organiseren en houd je de gemeenschapstradities intact. Daarnaast is er mogelijkheid om te ontwikkelen en nieuwe dingen te organiseren waarin mensen samenkomen en uit de eenzaamheid blijven. Zo heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor het Hondenpleintje in Maasbracht en dat zal ik de komende jaren ook blijven doen, want ook dat is zorgen voor elkaar.

Een partij als Lokaal Belang biedt volop de mogelijkheid om te streven naar het beste voor iedere dorp. Doordat ieder dorp is vertegenwoordigd krijgen we de juiste inzichten vanuit het dorp wat er speelt, in plaats van vaak papieren tijgers.

Wij kijken wat een dorp nodig heeft en luisteren niet naar de partijen in Den Haag. Die weten door de decentralisatie al helemaal niet meer wat Maasgouw nodig heeft. Wij als Lokaal Belang proberen iedereen in de samenleving te horen om zo een goed overwogen besluit te maken en zijn niet bang om met amendementen of moties te komen mochten die nodig zijn!