Maandag 16 mei zijn Sjors Blomen en Math Wilms beëdigd tot wethouders van de gemeente Maasgouw nadat de gemeenteraad eerder het coalitieakkoord had aangenomen.

Sjors (1985) is afkomstig uit Thorn en was tot op heden werkzaam als Industrialisatie Ingenieur bij Philips, daarnaast zat hij de afgelopen 8 jaar in de raad waarvan de laatste 2 jaar als fractievoorzitter.

Math (1957) woont in Maasbracht en is sinds 2014 wethouder bij gemeente Maasgouw. Daarvoor was hij ook al 1 periode wethouder en 3 periodes raadslid zowel in Maasgouw als de vroegere gemeente Maasbracht.

Met het benoemen van 2 wethouders uit de fractie Lokaal Belang komen er 2 raadszetels vacant. Ook zal er een nieuwe fractievoorzitter komen ter vervanging van Sjors Blomen.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 29 mei 2024

  Vanavond is Rob Cretskens tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 29 mei 2024

  Dinsdagavond, 28 mei, is Mat Corsten benoemd als commissielid voor Lokaal Belang. Mat is met zijn partner en twee kinderen woonachtig in Heel.

  Lees meer
 • Published On: 17 mei 2024

  Tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw, op donderdag 16 mei, is Math Wilms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer