De gemeenteraad in Maasgouw is akkoord met de parkeerplaats voor duizend voertuigen bij dagstrand Fun Beach in Panheel. De wijziging van het bestemmingsplan werd dinsdag vrijwel unaniem aangenomen.

Fractievoorzitter Bert Impelmans prees het college en de raad met de uitkomst na een langslepend proces en was verheugd dat eindelijk een oplossing zou komen voor de parkeeroverlast rond het terrein van Fun Beach. Nieuwkomer D66 had de nodige punten van kritiek waarbij eerdere beslissingen door de vorige raden in twijfel werden getrokken, met name qua kosten en tegemoetkomingen naar de ondernemer toe.

Wethouder Sjors Blomen wees in zijn beantwoording nogmaals op de verplichting van de gemeente om een parkeerplaats aan te leggen. Hij zei dat de gemeente tijdens het proces veelvuldig is teruggegaan naar de tekentafel om draagvlak bij zoveel mogelijk partijen te creëren. Hierbij werd ook opgemerkt dat dus niet alleen de ondernemer maar ook omwonenden aanpassingen aan deze plannen hebben afgedwongen.

Als er geen beroep wordt ingediend bij de Raad van State, kan eind dit jaar begonnen worden met de aanleg van de parkeerplaats, de aanpassing van de toegangsweg en de nieuwe rotonde op de Pater Jac Schreursweg.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 29 mei 2024

  Vanavond is Rob Cretskens tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 29 mei 2024

  Dinsdagavond, 28 mei, is Mat Corsten benoemd als commissielid voor Lokaal Belang. Mat is met zijn partner en twee kinderen woonachtig in Heel.

  Lees meer
 • Published On: 17 mei 2024

  Tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw, op donderdag 16 mei, is Math Wilms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer