De gemeenteraad in Maasgouw is akkoord met de parkeerplaats voor duizend voertuigen bij dagstrand Fun Beach in Panheel. De wijziging van het bestemmingsplan werd dinsdag vrijwel unaniem aangenomen.

Fractievoorzitter Bert Impelmans prees het college en de raad met de uitkomst na een langslepend proces en was verheugd dat eindelijk een oplossing zou komen voor de parkeeroverlast rond het terrein van Fun Beach. Nieuwkomer D66 had de nodige punten van kritiek waarbij eerdere beslissingen door de vorige raden in twijfel werden getrokken, met name qua kosten en tegemoetkomingen naar de ondernemer toe.

Wethouder Sjors Blomen wees in zijn beantwoording nogmaals op de verplichting van de gemeente om een parkeerplaats aan te leggen. Hij zei dat de gemeente tijdens het proces veelvuldig is teruggegaan naar de tekentafel om draagvlak bij zoveel mogelijk partijen te creëren. Hierbij werd ook opgemerkt dat dus niet alleen de ondernemer maar ook omwonenden aanpassingen aan deze plannen hebben afgedwongen.

Als er geen beroep wordt ingediend bij de Raad van State, kan eind dit jaar begonnen worden met de aanleg van de parkeerplaats, de aanpassing van de toegangsweg en de nieuwe rotonde op de Pater Jac Schreursweg.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 27 juli 2023

  Coalitie Maasgouw verder zonder VVD

  Lees meer
 • Published On: 11 april 2023

  Onlangs bracht de fractie van Lokaal Belang een werkbezoek aan de stichting kledingbank Limburg.

  Lees meer
 • Published On: 2 april 2023

  Woensdag 29 maart is Erik Vrinzen tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot nieuwe penningmeester van Lokaal Belang.

  Lees meer