Woensdag 1 juni is tijdens de algemene ledenvergadering afscheid genomen van scheidend raadsleden Erik Vrinzen en Gerrit Vervoort en wethouder Johan Lalieu.

Erik was gedurende 1 raadsperiode raadslid namens Lokaal Belang en stortte zich vanwege zijn financiële achtergrond voornamelijk op de gemeentelijke begroting en vervulde ook een rol bij de auditcommissie.

Gerrit was 12 jaar lang raadslid waarvan 6,5 jaar fractievoorzitter namens Lokaal Belang. Vanwege zijn achtergrond als politiechef kon hij goed bijdragen aan discussies over de veiligheidsregio, handhaving en de hulpdiensten. Bovendien was hij als echte Wessemse verenigingsman betrokken in alle lagen van de samenleving.

Johan is vijftien jaar lang wethouder geweest en heeft een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente en de regio Midden-Limburg op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie, economie en toerisme. Voordat hij wethouder werd in Maasgouw was Johan onder andere actief als raadslid in Thorn, bestuurslid van Harmonie St. Michaël Thorn en voorzitter van de ondernemingsraad Wilma Bouw

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 10 november 2022

  Fractievoorzitter Bert Impelmans leest de Algemene Beschouwingen en dient enkele moties en amendementen in namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 13 juli 2022

  Lokaal Belang heeft dinsdagavond 12 juli tegen de komst van een natuurbegraafplaats in Ohé en Laak gestemd. Het principeverzoek is verworpen.

  Lees meer
 • Published On: 13 juli 2022

  Lokaal Belang heeft dinsdagavond 12 juli tegen de komst van 50 extra camperplaatsen in Ohé en Laak gestemd. Het principeverzoek is verworpen.

  Lees meer