Woensdag 1 juni is tijdens de algemene ledenvergadering afscheid genomen van scheidend raadsleden Erik Vrinzen en Gerrit Vervoort en wethouder Johan Lalieu.

Erik was gedurende 1 raadsperiode raadslid namens Lokaal Belang en stortte zich vanwege zijn financiële achtergrond voornamelijk op de gemeentelijke begroting en vervulde ook een rol bij de auditcommissie.

Gerrit was 12 jaar lang raadslid waarvan 6,5 jaar fractievoorzitter namens Lokaal Belang. Vanwege zijn achtergrond als politiechef kon hij goed bijdragen aan discussies over de veiligheidsregio, handhaving en de hulpdiensten. Bovendien was hij als echte Wessemse verenigingsman betrokken in alle lagen van de samenleving.

Johan is vijftien jaar lang wethouder geweest en heeft een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente en de regio Midden-Limburg op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie, economie en toerisme. Voordat hij wethouder werd in Maasgouw was Johan onder andere actief als raadslid in Thorn, bestuurslid van Harmonie St. Michaël Thorn en voorzitter van de ondernemingsraad Wilma Bouw

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 27 januari 2023

  Dinsdag 24 januari is Roy Maassen door de fractieleden van Lokaal Belang gekozen als nieuwe vicefractievoorzitter. Met het vertrek van Dennis Stratermans was deze rol vrijgekomen.

  Lees meer
 • Published On: 21 december 2022

  Dinsdagavond 20 december is Britt Corstjens-Stoks toegetreden tot de gemeenteraad van Maasgouw nadat Dennis Stratermans afscheid had genomen.

  Lees meer
 • Published On: 21 december 2022

  Dinsdagavond 20 december heeft de raad van Maasgouw afscheid genomen van ons raadslid Dennis Stratermans.

  Lees meer