Woensdag 1 juni is tijdens de algemene ledenvergadering afscheid genomen van scheidend raadsleden Erik Vrinzen en Gerrit Vervoort en wethouder Johan Lalieu.

Erik was gedurende 1 raadsperiode raadslid namens Lokaal Belang en stortte zich vanwege zijn financiële achtergrond voornamelijk op de gemeentelijke begroting en vervulde ook een rol bij de auditcommissie.

Gerrit was 12 jaar lang raadslid waarvan 6,5 jaar fractievoorzitter namens Lokaal Belang. Vanwege zijn achtergrond als politiechef kon hij goed bijdragen aan discussies over de veiligheidsregio, handhaving en de hulpdiensten. Bovendien was hij als echte Wessemse verenigingsman betrokken in alle lagen van de samenleving.

Johan is vijftien jaar lang wethouder geweest en heeft een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente en de regio Midden-Limburg op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie, economie en toerisme. Voordat hij wethouder werd in Maasgouw was Johan onder andere actief als raadslid in Thorn, bestuurslid van Harmonie St. Michaël Thorn en voorzitter van de ondernemingsraad Wilma Bouw

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 29 mei 2024

  Vanavond is Rob Cretskens tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 29 mei 2024

  Dinsdagavond, 28 mei, is Mat Corsten benoemd als commissielid voor Lokaal Belang. Mat is met zijn partner en twee kinderen woonachtig in Heel.

  Lees meer
 • Published On: 17 mei 2024

  Tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw, op donderdag 16 mei, is Math Wilms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer