Lokaal Belang heeft dinsdagavond 12 juli tegen de komst van 50 extra camperplaatsen in Ohé en Laak gestemd. Het principeverzoek is verworpen. In verband met een afwezig raadslid was de stemming 3-15.

De 50 extra camperplaatsen, zo sprak Roy Maassen namens Lokaal Belang, zouden leiden tot een verstoring van de gewenste rust en leefbaarheid in de kern Ohé en Laak zoals deze is opgesteld in de omgevingsvisie Rust & Wonen. Bovendien zet Lokaal Belang vraagtekens bij de behoefte aan deze extra plaatsen in de kern en onze gemeente aangezien die al ruim voorzien zijn in het voor Maasgouw regionaal gewenste aanbod.

Geluid en verkeersdrukte is al een grote zorg vanwege de aanwezigheid van campings en een tweetal jachthavens in Ohé en Laak. De druk op de kleine kern zou met de komst van de extra camperplaatsen buitenproportioneel zijn. CDA, LVM, NLM en D66 waren het met Lokaal Belang eens.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 12 april 2024

  Tijdens de ledenvergadering van woensdag 10 april werd commissielid Maarten Aalders uit Linne gekozen tot nieuw bestuurslid van Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 8 april 2024

  “Lokaal Belang zie ik als solide partij met gedegen standpunten en respectvol optreden. Ook de positieve insteek spreekt mij enorm aan. Samen gaan we verder bouwen aan Maasgouw.”

  Lees meer
 • Published On: 30 maart 2024

  Fijne paasdagen

  Lees meer