Lokaal Belang heeft dinsdagavond 12 juli tegen de komst van 50 extra camperplaatsen in Ohé en Laak gestemd. Het principeverzoek is verworpen. In verband met een afwezig raadslid was de stemming 3-15.

De 50 extra camperplaatsen, zo sprak Roy Maassen namens Lokaal Belang, zouden leiden tot een verstoring van de gewenste rust en leefbaarheid in de kern Ohé en Laak zoals deze is opgesteld in de omgevingsvisie Rust & Wonen. Bovendien zet Lokaal Belang vraagtekens bij de behoefte aan deze extra plaatsen in de kern en onze gemeente aangezien die al ruim voorzien zijn in het voor Maasgouw regionaal gewenste aanbod.

Geluid en verkeersdrukte is al een grote zorg vanwege de aanwezigheid van campings en een tweetal jachthavens in Ohé en Laak. De druk op de kleine kern zou met de komst van de extra camperplaatsen buitenproportioneel zijn. CDA, LVM, NLM en D66 waren het met Lokaal Belang eens.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 27 juli 2023

  Coalitie Maasgouw verder zonder VVD

  Lees meer
 • Published On: 11 april 2023

  Onlangs bracht de fractie van Lokaal Belang een werkbezoek aan de stichting kledingbank Limburg.

  Lees meer
 • Published On: 2 april 2023

  Woensdag 29 maart is Erik Vrinzen tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot nieuwe penningmeester van Lokaal Belang.

  Lees meer