Lokaal Belang heeft dinsdagavond 12 juli tegen de komst van 50 extra camperplaatsen in Ohé en Laak gestemd. Het principeverzoek is verworpen. In verband met een afwezig raadslid was de stemming 3-15.

De 50 extra camperplaatsen, zo sprak Roy Maassen namens Lokaal Belang, zouden leiden tot een verstoring van de gewenste rust en leefbaarheid in de kern Ohé en Laak zoals deze is opgesteld in de omgevingsvisie Rust & Wonen. Bovendien zet Lokaal Belang vraagtekens bij de behoefte aan deze extra plaatsen in de kern en onze gemeente aangezien die al ruim voorzien zijn in het voor Maasgouw regionaal gewenste aanbod.

Geluid en verkeersdrukte is al een grote zorg vanwege de aanwezigheid van campings en een tweetal jachthavens in Ohé en Laak. De druk op de kleine kern zou met de komst van de extra camperplaatsen buitenproportioneel zijn. CDA, LVM, NLM en D66 waren het met Lokaal Belang eens.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 29 mei 2024

  Vanavond is Rob Cretskens tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 29 mei 2024

  Dinsdagavond, 28 mei, is Mat Corsten benoemd als commissielid voor Lokaal Belang. Mat is met zijn partner en twee kinderen woonachtig in Heel.

  Lees meer
 • Published On: 17 mei 2024

  Tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw, op donderdag 16 mei, is Math Wilms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer