Lokaal Belang heeft dinsdagavond 12 juli tegen de komst van een natuurbegraafplaats in Ohé en Laak gestemd. Het principeverzoek is verworpen. In verband met een afwezig raadslid was de stemming 7-11.

Roy Maassen pleitte voor de rust en leefbaarheid van Ohé en Laak en zag in de komst van een natuurbegraafplaats een verstoring van deze rust en leefbaarheid. De omvang van de begraafplaats, het verlies van het open karakter, de verkeersdrukte en geluidshinder die deze met zich mee zullen brengen zijn niet wenselijk. Daarbij wees Roy op de teruglopende begraafwens omdat steeds meer mensen zich laten cremeren.

Ook de eeuwige grafrust zou niet gewaarborgd kunnen worden en bovendien waren er grote zorgen rond het (grond)waterpeil.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 12 april 2024

  Tijdens de ledenvergadering van woensdag 10 april werd commissielid Maarten Aalders uit Linne gekozen tot nieuw bestuurslid van Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 8 april 2024

  “Lokaal Belang zie ik als solide partij met gedegen standpunten en respectvol optreden. Ook de positieve insteek spreekt mij enorm aan. Samen gaan we verder bouwen aan Maasgouw.”

  Lees meer
 • Published On: 30 maart 2024

  Fijne paasdagen

  Lees meer