Overlijden Ger Reijners

Afgelopen woensdag, 11 augustus 2021, is Ger Reijners komen te overlijden.

Ger heeft zich gedurende 44 jaar onafgebroken ingezet als volksvertegenwoordiger. Van 1974 tot 1991 als raadslid van de voormalige gemeente Linne (waarvan 12 jaar als wethouder). Van 1991 t/m 2006 als raadslid van de voormalige gemeente Maasbracht en sinds de herindeling in januari 2007 was hij raadslid van de gemeente Maasgouw namens Lokaal Belang tot de verkiezingen van 2018. Als nestor van de fractie Lokaal Belang, beheerst en met een ongelooflijke schat aan ervaring en kennis, gold hij als steunpilaar voor niet alleen LB, maar de gehele raad. Zijn gezondheid noodzaakte hem te stoppen met het gemeentewerk waar hij zo ontzettend van hield.

Vanwege zijn inzet in de gemeentepolitiek en de maatschappelijke betrokkenheid bij diverse instanties in de kern Linne kreeg Ger in 2018 nog de Maasgouw Sculptuur uitgereikt door burgemeester Strous. De zaal was afgeladen vol.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 12 mei 2022

  Johan Lalieu is donderdag 12 mei bij zijn afscheid als wethouder van Maasgouw benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het is niet gebruikelijk dat wethouders een koninklijke onderscheiding krijgen maar Johan heeft een indrukwekkende staat van dienst.

  Lees meer
 • Published On: 12 mei 2022

  In april is door informateur Johan Lalieu bekend gemaakt dat in de periode 2022-2026 de coalitie van gemeente Maasgouw gevormd gaat worden door Lokaal Belang, CDA en VVD. Deze partijen hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen het vertrouwen gekregen van 4 van de 6 kiezers.

  Lees meer
 • Published On: 30 maart 2022

  Tijdens een speciale raadsvergadering werd woensdag 30 maart de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Voordat raadsleden hun functie kunnen uitoefenen, moeten ze de eed of de verklaring en belofte afleggen.

  Lees meer