Onlangs bracht de fractie van Lokaal Belang een werkbezoek aan de stichting kledingbank Limburg. Na een interessante en leerzame uitleg over de stichting door directeur Marleen van Rijnsbergen volgde een rondleiding.  Indrukwekkend om te zien dat de stichting ruim 8133 burgers in 2022 voorzag van nieuwe kleding! Meer dan 300.000 kg aan kleding werd ingezameld op diverse punten door heel Limburg waarvan ruim 57% meteen herbruikbaar was.

Naast de 100 vrijwilligers biedt de stichting kledingbank ook een fantastisch leer-werktraject voor statushouders aan welke in vele gevallen doorstromen naar betaald werk. Ook wordt het milieu gespaard door hergebruik van de kleding. De fractie van Lokaal Belang ondersteunt deze stichting van harte en het laat zien dat daarmee maatschappelijk echt het verschil gemaakt wordt. Doet u ook mee? Doneer uw kleding aan stichting kledingbank Limburg bij een van de vele inzamelpunten. Ook kunnen ze in Maasbracht  altijd vrijwilligers gebruiken. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een mooiere samenleving.

Lokaal Belang wil Marleen van Rijnsbergen bedanken voor de leerzame bijeenkomst en met haar alle medewerkers van kledingbank Limburg hartelijk danken voor de geweldige inzet!

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 29 mei 2024

  Vanavond is Rob Cretskens tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 29 mei 2024

  Dinsdagavond, 28 mei, is Mat Corsten benoemd als commissielid voor Lokaal Belang. Mat is met zijn partner en twee kinderen woonachtig in Heel.

  Lees meer
 • Published On: 17 mei 2024

  Tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw, op donderdag 16 mei, is Math Wilms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer