Onlangs bracht de fractie van Lokaal Belang een werkbezoek aan de stichting kledingbank Limburg. Na een interessante en leerzame uitleg over de stichting door directeur Marleen van Rijnsbergen volgde een rondleiding.  Indrukwekkend om te zien dat de stichting ruim 8133 burgers in 2022 voorzag van nieuwe kleding! Meer dan 300.000 kg aan kleding werd ingezameld op diverse punten door heel Limburg waarvan ruim 57% meteen herbruikbaar was.

Naast de 100 vrijwilligers biedt de stichting kledingbank ook een fantastisch leer-werktraject voor statushouders aan welke in vele gevallen doorstromen naar betaald werk. Ook wordt het milieu gespaard door hergebruik van de kleding. De fractie van Lokaal Belang ondersteunt deze stichting van harte en het laat zien dat daarmee maatschappelijk echt het verschil gemaakt wordt. Doet u ook mee? Doneer uw kleding aan stichting kledingbank Limburg bij een van de vele inzamelpunten. Ook kunnen ze in Maasbracht  altijd vrijwilligers gebruiken. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een mooiere samenleving.

Lokaal Belang wil Marleen van Rijnsbergen bedanken voor de leerzame bijeenkomst en met haar alle medewerkers van kledingbank Limburg hartelijk danken voor de geweldige inzet!

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 2 april 2023

  Woensdag 29 maart is Erik Vrinzen tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot nieuwe penningmeester van Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 27 januari 2023

  Dinsdag 24 januari is Roy Maassen door de fractieleden van Lokaal Belang gekozen als nieuwe vicefractievoorzitter. Met het vertrek van Dennis Stratermans was deze rol vrijgekomen.

  Lees meer
 • Published On: 21 december 2022

  Dinsdagavond 20 december is Britt Corstjens-Stoks toegetreden tot de gemeenteraad van Maasgouw nadat Dennis Stratermans afscheid had genomen.

  Lees meer