Sjors Blomen Lijsttrekker

Fractievoorzitter Gerrit Vervoort draagt na zes jaar zijn functie per 1 september over aan Sjors Blomen uit Thorn. Sjors zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is sinds twee jaar vice-fractievoorzitter van de partij. Bert Impelmans uit Heel wordt per die datum de nieuwe vice-voorzitter. De wisseling van het voorzitterschap is door fractievoorzitter Gerrit Vervoort tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maasgouw op 7 juli medegedeeld aan de gemeenteraad.

In het kader van bestuurlijke vernieuwing en verjonging draagt Gerrit Vervoort (70) het voorzitterschap na 6 jaar over aan de 34–jarige Sjors Blomen.
Gerrit is bezig aan zijn derde termijn als raadslid voor Lokaal Belang en is sinds 2014 fractieleider. Hij blijft wel aan als raadslid en heeft aangegeven op de achtergrond nog te adviseren waar nodig.

In het dagelijkse leven is Sjors als industrialisatie–ingenieur verbonden aan Philips Healthcare Best. Hij is in Thorn organisatorisch betrokken bij meerdere verenigingen en heeft inmiddels de nodige ervaring binnen het openbare bestuur opgedaan. Zo zit hij vanaf 2014 namens Lokaal Belang in de gemeenteraad in Maasgouw en sinds twee jaar is hij vice–fractievoorzitter van de partij. Hij maakt al zes jaar deel uit van de rekenkamer. Tevens is hij twee jaar voorzitter van de commissievergaderingen binnen de gemeente Maasgouw.

Als nieuwe vice–fractievoorzitter van Lokaal Belang zal per dezelfde datum Bert Impelmans aantreden. Hij werkt in het dagelijkse leven bij Daelzicht in Heel.

Het bestuur van Lokaal Belang heeft er alle vertrouwen in dat beide heren de partij volwaardig richting de komende verkiezingen in 2022 zullen leiden.

Lees verder

Gerelateerde berichten

 • Published On: 29 mei 2024

  Vanavond is Rob Cretskens tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder namens Lokaal Belang.

  Lees meer
 • Published On: 29 mei 2024

  Dinsdagavond, 28 mei, is Mat Corsten benoemd als commissielid voor Lokaal Belang. Mat is met zijn partner en twee kinderen woonachtig in Heel.

  Lees meer
 • Published On: 17 mei 2024

  Tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw, op donderdag 16 mei, is Math Wilms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer